Wie zijn we

Heerlen Murals is een project van Stichting Street Art.
St Street Art is gewijd aan het bevorderen van street art. De kunstvorm beter bekent te maken bij een breder publiek door beeldmateriaal wereldwijd te documenteren, daarbij organiseert de stichting ook manifestaties en interventies.

Street art heeft een grote evolutie doorgemaakt sinds haar begindagen in de jaren 70. De kern van deze beweging is altijd de openbare ruimte geweest. Door kunst openbaar en publiek vrij toegankelijk te maken, kan men het beeld van de maatschappij veranderen en de bevolking bewust te maken van de esthetisch, culturele en sociale waarde van haar omgeving. Graffiti , stencil art, wheatpasting, stickers, sjabloondruk, urban brijwerk zijn allen street art uitingen.

Heerlen is voor het etaleren van public art een ideale stad, want een stad in transitie zit niet op zijn lauweren, maar zoekt hedendaagse oplossingen waarmee men zich kan identificeren, inspireren en daarmee ook een nieuwe betekenis voor haar inwoners en bezoekers creëren.

Het bestuur bestaat uit de volgende leden:

  • Voorzitter, Peter Fransman
  • Secretaris, Volmar Delheij
  • Penningmeester, Lars de Kort
  • Bestuurslid, Marc Maurer

Heerlen Murals bestaat door de vrijgevigheid en het harde werk getoond door ons team, onze sponsors, de kunstenaars en onze samenwerkingspartners. straatkunst een boost geven, het stadsbeeld verbeteren en met kleur de omgeving betoveren.

Share This: