Heerlen Murals 2013

Flag_of_the_Netherlands.svgHet Murals 2013 project omvatte naast het vervaardigen van muurschilderingen, een pop up galerie, nightlife party en een vernissage met een ondersteunend programma.

Deze disciplines werden georganiseerd met de gedachte om de diverse stromingen van de urbane levensstijl bijeen te brengen, waarbij het niet alleen belangrijk was om het meer zichtbaar te maken voor een groter publiek, maar ook om een onderlinge platform en informatie uitwisseling te bieden voor de kunstenaars . Het project moet voor het publiek en deelnemende en geïnteresseerde kunstenaars beleefd worden als een festival. Het bleek bij de vorige editie dat het centrum van Heerlen inspireert en dient als zowel een platform voor innovatie als ook een instrument voor de expressie van de kunstenaars.

Voor de productie van de murals werden er vijf artiesten uitgenodigd:
1. Collin van der Sluijs (Nederland)
2. DALeast (China)
3. Faith47 (Zuid-Afrika)
4. Rookie (Duitsland)
5. Super A (Nederland)

Collin3_Foto_Robert_Notermans Daleast_Foto_Robert_Notermans Faith47_Foto_Robert_Notermans Rookie_Foto_Robert_Notermans SuperA_Foto_Robert_Notermans

De pop up galerie fungeerde als centrale ontmoetingsplek waar men niet alleen kunstwerken op canvas kon zien, maar ook exclusieve sneakers ontworpen door street artists. In de galerie waren er tevens werken te zien andere kunstenaars:

Nederland: Andre Hollands, Fabian de Lange, Gregor Wintgens, Jeremy Bedijk, Lars Ickenroth en Sandra Hanckman.

Duitsland: David Radon, “Face the Euro” van Daniel Zakharov en Sebastiaan Henning.

België: Danny “Cazroc” Casu.

De artiesten tentoonstelden allen origineel werk, de diversiteit in gebruik van materiaal en medium was breed. Van foto’s tot gebruik van markers.

De artiesten kwamen uit Heerlen, Maastricht, Geleen, Maaseik (BE), Düsseldorf (DE), Dortmund (DE) en Keulen (DE). Deze tijdelijke galerie liet zien dat wanneer je een langdurig leegstaand winkelpand tijdelijk behuisd, deze ruimte ook interessant wordt voor lange termijnhuurders Gedurende het evenement zijn er tal van concrete belangstellende binnengelopen met als gevolg dat het pand direct na het evenement verhuurd is geworden.

Share This: